in

WTF

Bagaimana Ibubapa Di India Bantu Anak Mereka Meniru Di Dalam Peperiksaan

Meniru dalam peperiksaan adalah perkara biasa di India namun gambar terbaru yang tersebar menunjukkan amalan meniru di dalam peperiksaan dilakukan secara besar-besaran dan terang-terangan di sini.

Ramai pelajar yang menyeludup buku teks, nota ke dalam pusat peperiksaan walaupun dikawal ketat.

Ibu -bapa dan rakan-rakan di lihat memanjat dinding pusat peperiksaan untuk memberi jawapan kepada pelajar semasa peperiksaan sekolah menengah.

Kebanyakan insiden peniruan tahun ini dilaporkan dari daerah Saharsa, Chhapra, Vaishali dan Hajipur.

Menurut BBC, surat khabar tempatan dipenuhi dengan gambar ibu-bapa dan sanak saudara yang sedang membantu anak-anak mereka menipu walaupun terpaksa berdepan risiko.

Menurut jurugambar, Dipankar, apabila dia masuk ke dalam dewan peperiksaan dan mula mengambil gambar, pelajar tidak kelihatan bimbang sama sekali walaupun banyak laporan di akhbar-akhbar tempatan memaparkan aktiviti penipuan ini. Pihak berkuasa juga seolah-olah tidak berminat untuk mengambil apa-apa tindakan terhadap pelajar.

Mereka yang disabitkan meniru akan dihalang daripada mengambil peperiksaan sehingga tiga tahun, dan boleh dikenakan hukuman penjara atau diperintahkan membayar denda, tetapi hukuman dalam kes-kes itu jarang dilaporkan di Bihar.

What do you think?

0 points

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Selepas Perisa Durian Mendapat Sambutan, Kondom Perisa Nasi Lemak Bakal Berada Di Pasaran

Pernah Dinobatkan Sebagai Kanak-kanak Yang Tercantik Dunia, Ini Rupa Terkini Beliau Sekarang