in

LOL Love OMG Win WTF

Kenali Ciri-Ciri Lelaki Gay Daripada Bentuk Jari Tangannya

Sehingga kini, tidak terdapat sebarang alat ataupun apps yang berkesan untuk mengenalpasti seseorang lelaki gay melainkan daripada pemerhatian mata sahaja Kebanyakkan lelaki gay mempunyai bentuk fizikal dan gaya yang berbeza dengan lelaki yang normal.

Sekiranya gayanya kemayu, gerakannya gemulai, atau pakaiannya necis dan wangi, barangkali kita akan terus bergumam dalam hati bahawa lelaki itu adalah seorang gay.

Ada juga mitos yang mengatakan, bahawa gay tidaknya seorang lelaki boleh dilihat dari jari-jemari tangannya. Ternyata, mitos ini ada benarnya. Hal ini disebut dengan digit ratio theory. Beberapa kajian telah membuktikan kebenarannya.

Cuba perhatikan jari tangan anda. Bila jari manis tangan kanan anda lebih panjang daripada jari telunjuk, itu bermakna anda punya banyak hormon testoteron dan cenderung lebih hiperaktif, agresif, dan tidak suka sesuatu yang lembap.

Sebaliknya, jika jari telunjuk lebih panjang daripada jari manis, bermakna hormon estrogen anda lebih banyak sehingga sifat anda pun cenderung sensitif dan emosional. Lantas, apakah orang yang jari telunjuknya lebih panjang bermakna homoseksual? Ternyata tidak juga.

Justeru orang yang panjang jari telunjuk dan jari manisnya sama panjang kebanyakan adalah homoseksual (baik lelaki atau wanita). Sebuah kajian yang dilakukan oleh Wndy M Brown dan pasukannya yang dimuatkan dalam Archieves of Sexual Behavior ikut menguatkan hal tersebut.

Dalam pengajiannya, Brown mendapati bahawa ada hubungan tak langsung antara nisbah panjang jari manis dan jari telunjuk dengan perilaku lesbian pada wanita. Mereka yang jari manisnya lebih panjang punya orientasi seksual sesama jenis.

What do you think?

0 points

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

50 Nama Tempat Yang Paling Pelik Di Dunia, Malaysia Tersenarai

10 Iklan Jenama Antarabangsa Yang Diharamkan Di Dunia