in

25 Gambar ‘Misleading’ Yang Membuatkan Kita Melihat Berkali-kali

Pernah tak anda melihat sesuatu gambar yang pada pandangan pertamanya kelihatan begitu berbeza sehingga kita perlu melihat untuk kali kedua dan ketiga bagi mendapatkan kepastian? Gambar-gambar yang dipaparkan di sini tidak pernah diedit dengan menggunakan apa-apa jenis applikasi pun sebelum ini.

Apa yang membuatkan gambar-gambar ini kelihatan unik adaah kerana masa dan sudut gambar ini diambil telah menyebabkan terjadinya ilusi optik yang mengelirukan otak kita.

Berikut merupakan gambar-gambar yang boleh membuatkan otak kita keliru serta-merta.

#1. Tupai gergasi.

#2. Sebuah pulau kelihatan seperti air yang mengalir curam.

#3. Sedap jugak kalau dapat makanan macam ni.

#4. Ini ubi keledek atau anjing laut?

#5. Ada berapa ekor haiwan dalam gambar ini?

#6. Apabila mata bertentang mata.

#7. Sahabat selamanya.

#8. Layang-layang lanun.

#9. Siapa bijak, tolong jelaskan gambar ini.

#10. Anjing dan tuannya sehati sejiwa.

#11. Avocado atau telur naga?

#12. Ilusi kreativiti tatu.

#13. Ini kucing atau panda?

#14. Daun berguguran diatas sebatang sungai.

#15. Kuda ‘bersayap’

#16. Gorilla atau rambut seorang perempuan?

#17. ‘Iceberg’ ini kelihatan sedang bersedih

#18. Comel beg ini

#19. Kalau malam-malam, nampak kepala serigala ni berada depan mata anda.

#20. Jambatan menuju ke alam bunian.

#21. Dah lama tak ‘wiper’ kereta agaknya.

#22. Secawan gelas Amerika Syarikat.

#23. Anda nampak bentuk seekor anjing?

#24. Hitam-putih warna kehidupan.

#25. Mungkin tuan punya kereta ni malas nak pergi ‘car wash’

#26. T-shirt ini sesuai untuk wanita yang mempunyai payudara bersaiz kecil.

Comments

Leave a Reply

Loading…

Comments

comments

6 Insiden Lamaran Di Khalayak Ramai Yang Bertukar Menjadi Tragedi

Saintis Di China Berjaya Klonkan Monyet Buat Pertama Kali Dalam Sejarah Manusia