in

Cute OMG

10 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Berikan Hasil Yang Luarbiasa

Semenjak penggunaan telefon pintar menjadi suatu perkara yang wajib untuk dimiliki oleh setiap orang, ditambah pula dengan kemunculan laman-laman media sosial, ramai orang sekarang dilihat mendapat lebih pendedahan mengenai fotografi.

Bagi seorang pengguna Instagram, lokasi tempat sesuatu gambar itu diambil memainkan peranan  yang penting bagi menjadi sesebuah gambar itu kelihatan cantik dan menarik.

Namun demikian, seorang jurugambar dari Amerika Utara, Kelsey Maggert telah melakukan pengambaran di tempat yang buruk dan usang. Lebih mengejutkan, hasil gambar yang diambil sangat wow dan menakjubkan.

Jom lihat hasil Maggert yang sangat kreatif dan luar biasa ini.

#1. Kedai bunga.

Hanya berlatarbekangkan kedai bunga sambil memegang sebatang rumput palsu, Maggert telah menggunakan ‘helah’ nya untuk menjadikan sebuah gambar kelihatan cantik dan proffesional.

  

#2. Kaki lima.

Kerana minat yang mendalam dalam bidang fotografi, Maggert menggunakan kepakarannya dalam menyunting gambar dan bijak menggunakan shot yang menarik ketika sesi pengambaran.

#3. ‘Car wash’.

Dengan menggunkan kameran Nikon D750, Maggert telah memperoleh pendapatan bulannya yang cukup lumayan.

#4. Pokok krismas yang dijual di kaki lima.

Menggunakan teknik warna dan pencahayaan (lighting) yang sempurna, hasil gambarnya dapat memukau masyarakat yang melihat gambarnya itu.

#5. Stesen minyak.

Jurukamera berusia 22 tahun ini juga melakukan pengambaran disebuah stesen minyak kerana lokasi berkenaan mempunyai bayangan (shadow) dan pencahayaan yang baik.

#6. Rumah usang.

Bahagian laman hadapan rumah usang ini menjadi pilihan Maggert untuk melakukan pengambaran bersama model pilhannya. Baginya, pintu utama rumah ini sangat berseni kerana mempunyai jalinan garis lurus pada permukaan pintu tersebut.

#7. Kedai runcit.

#8. Timbunan batu-bata.

Nampak seperti remeh dan memalukan bagi seorang model untuk menggayakan ditempat seperti ini. Tetapi tidak bagi jurukamera yang mempunyai kemahiran untuk menghasilkan sebuah gambar yang cantik dan smart.

Comments

Leave a Reply

Loading…

Comments

comments

10 ‘Trick’ Instafamous Yang Tidak Lawa Bergambar Supaya Kelihatan Cantik Di Hadapan Kamera

15 Individu Yang Merupakan Kali Pertama Dan Terakhir Mereka Membeli Di Online