in

Jepun Cipta Selipar Yang Boleh Tersusun Secara Automatik, Sesuai Untuk Dipakai Ke Masjid

Jepun merupakan sebuah negara yang berdisiplin dan terkenal dengan pembuatan teknologi yang canggih. Negara matahari terbit itu juga adalah sebuah negara yang kaya dan kreatif dalam pembuatan teknologi dan penyelidikan saintifik.

Sebuah hotel di Tokyo telah memperkenalkan sistem teknologi yang canggih. Hotel yang dikenali sabagai ProPilot Park Ryokan dengan kerjasama syarikat Nissan telah menyediakan kaedah ‘selipar sebagai penyambut tetamu’ .

Jom kita lihat gambar unik yang terdapat di hotel ini.

#1. Para tetamu akan disambut mesra oleh selipar ini.

Selipar ini akan menyambut tetamu yang datang ke hotel ini. Hanya menggunakan beberapa butang pada selipar ini, ia akan menunjukkan kepda tetamu terus kearah pintu bilik hotel.

Selipar ini juga mempunyai empat kamera berdefinisi tinggi (HD) yang membolehkan ia ‘lihat’ melalui kamera terhadap sesuatu pergerakan yang berada disekeliling.

#2. Tetamu akan dilayan oleh selipar ini.

Ia bertujuan bagi mengurangkan beban pekerja hotel berkenaan. Disamping itu, ia juga untuk mempromosikan kaedah terbaru teknologi itu.

#3. Kecil dan nipis

Selipar ini juga mempunyai reka bentuk yang kecil dan nipis bagi membolehkan ia disimpan di bawah meja tradisional masyarakat dinegara matahari terbit itu. 

Comments

Leave a Reply

Loading…

Comments

comments

10+ Iklan Yang Dipasang Pada Eskalator Yang Pandai ‘Trigger’ Perhatian Orang Ramai

15 Gambar Aksi Orang Dewasa Yang Masih Kebudak-budakan